ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

AVOND zeilen

WEEKEND zeilen

WEDSTRIJD zeilen

AANBIEDINGEN

KIDS en JONGEREN

> PRAKTISCHE info

 

Contact met de schipper:
pirka@zeilen-monnickendam.nl
0625 160686

0299 655475

 

 

 

ENGLISH
DEUTSCH

PRAKTISCHE INFORMATIE

In Monnickendam is de ligplaats van de Vrouwe Francina: Haven (zo heet de straat) vr nummer 11, postcode 1141 AW. En van de Dankbaarheid: 't Prooyen vóór nr. 1. U kunt met de auto tot vlak voor beide schepen rijden, de tassen aan boord zetten, en dan voor langere tijd parkeren op Galgeriet, Haringburgwal of bij de Grote Kerk. Met OV stapt u uit bij halte Grote Kerk of halte Texaco. Vanaf het nieuwe busplein aan achterkant van het Centraal Station in Amsterdam vertrekken zeer frequent diverse buslijnen van EBS, reistijd is 15 min. Reisinformatie via 92920v.nl.

OVER "ZEILEN MONNICKENDAM"

Zeilen Monnickendam is een piepklein bedrijf van schippers-echtpaar Pirka Balvers en René van Reenen. Pirka vaart al sinds 1994 in de bruine vloot, op de rondvaart in Amsterdam, en op salonboten. Dit doet ze dus al meer dan twintig jaar, op zo’n zestig verschillende schepen, en ze is nog nooit met tegenzin aan het “werk” gegaan. René van Reenen, viool- en scheepsbouwer, heeft cum laude zijn papieren Kleine Zeilvaart behaald. Hij heeft een enorme kennis van schepen en techniek, en hiermee heeft hij de Vrouwe Francina (anno 1898!) in een periode van 10 jaar volledig gerenoveerd, het schip is een voorbeeld van kwaliteit en veiligheid. Voor de Dankbaarheid hebben we een periode van vijf jaar uitgetrokken, om dez`e op hetzelfde niveau als de Vrouwe Francina te krijgen. En nee, beide schepen zijn helaas niet te koop...

VAARGEBIED

Het vaargebied van skûtsje Vrouwe Francina strekt van Denemarken en het Duitse en Nederlandse Wad via IJsselmeer tot Brabant en Zeeland. Met de Dankbaarheid varen we op alle Nederlandse binnenwateren en de Waddenzee. Van beide schepen kan de mast gestreken worden om vaste bruggen te passeren. Hoewel het een kick is om met zo'n Hollands schip op de azurblauwe Oostzee te varen, bekent Pirka eerlijk dat ze het liefst dichtbij Monnickendam vaart in de buurt van het pittoreske Marken, langs de prachtige Waterlandse zeedijk, de rustieke vuurtoren Paard van Marken en met de reuring van de haven van Volendam binnen bereik. Graag gaat ze met de gasten even aan land, voor een wandeling door de oude havenbuurt van Marken, voor een uitsmijter bij Ome Ko in Muiden, voor paling en een foto in klederdracht in Volendam, en dit jaar is er de indrukwekkende 3D voorstelling over de watersnoodramp in 1916. Bij meerdaagse tochten zoekt Pirka het liefst haar parels van het IJsselmeer en de Waddenzee op, zoals de havenstadjes Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Muiden, de Friese kust, de randmeren met Kampen, Elburg en Spakenburg, de gezellige havens op alle Waddeneilanden, vogeleiland de Kreupel bij Medemblik, en bovenal de Cocksdorp op Texel.

OVERNACHTEN AAN BOORD VAN DE VROUWE FRANCINA

In het voorruim van de Vrouwe Francina zijn vier één-persoons bedden, en in de kajuit kunnen rondom de tafel vier banken worden opengeklapt tot twee één-persoonsbedden en twee twijfelaars. Er is niet overal stahoogte, luxe en privacy zijn beperkt, zeker wanneer u met meer dan zeven personen komt overnachten. Daarom zijn de prijzen voor overnachten niet hoog.
Lakens en kussen zijn altijd fris aanwezig. U kunt zelf slaapzakken mee brengen, en het is ook mogelijk dekbedden bij Pirka te bestellen. Vóórin het schip is een klein toilet, er is geen douche, maar u ontvangt van Pirka munten waarmee u gebruik kunt maken van de luxe douche- en toiletvoorzieningen in de havens. Verder kunt u altijd gebruik maken van de heerlijk warme kachel, de CD/MP3 speler, gezellige spelletjes, de BBQ, de (kleine) scheepskeuken met (klein model) gasfornuis en (klein model) koelkast. En natuurlijk van al het nodige kookgerei, borden, glazen, bestek etc.

OVERNACHTEN AAN BOORD VAN DE DANKBAARHEID

Zes stapelbedden in het voorruim, twee bovenbedden hiervan zijn erg laag en daarom geschikt voor kinderen. Wie liever apart slaapt, kan één van de vier bedbanken in het dagverblijf inpikken. In totaal 14 + 2 (kids) bedden dus. Ook op de Dankbaarheid zijn lakens en kussen altijd fris aanwezig. U kunt zelf slaapzakken mee brengen, en het is ook mogelijk dekbedden bij Pirka te bestellen. Er zijn twee toiletten maar geen douche, daarom ontvangt u van Pirka munten waarmee u gebruik kunt maken van de luxe douche- en toiletvoorzieningen in de havens. De Dankbaarheid heeft op dit moment alleen in de haven een kachel, dus niet tijdens het zeilen. Dat verandert komende winter, dan bouwen we een vaste kachel in. Er is een grote kist met bordspellen, een eenvoudige CD/Radio speler, maar vooral ook een gitaar en een keyboard voor u beschikbaar! De keuken is eenvoudig maar compleet met inventaris tot 25 personen, en ook de BBQ ontbreekt niet.

TECHNISCHE GEGEVENS VROUWE FRANCINA

Lengte 14,50m. Breedte 3,30 m. Diepgang 0,80 m. Zeiloppervlak 85 m2. Motir Perkins 80 Pk. De mast kan gestreken worden.

YES, WE SAIL!
ZEILEN BRUINE VLOOT
GROEPEN TOT 25 PERSONEN

Schippers van de Vrouwe Francina:


Pirka

René

Bianca

Jeroen

Leonard

Colin

CONTACT

Voor informatie & reserveren:
Pirka Balvers
pirka@levenvandewind.nl
tel 0299 655475 of 0625 160686
T.v. Berkhoutplantsoen 2
1141 HN Monnickendam