ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

AVOND zeilen

WEEKEND zeilen

> WEDSTRIJD zeilen

AANBIEDINGEN

KIDS en JONGEREN

PRAKTISCHE Informatie

 

Contact met de schipper:
pirka@zeilen-monnickendam.nl
0625 160686

0299 655475

 

 

 

ENGLISH
DEUTSCH

 

 

EVENEMENT VOOR BEDRIJVEN: IN TEAMS UW EIGEN WEDSTRIJD ZEILEN

Groepen groter dan tien personen kunnen meerdere schepen huren zodat een onderlinge zeilwedstrijd gevaren kan worden. Het wedstrijdelement maakt, dat de deelnemers net even meer gespitst zijn om alle zeilmanoeuvres goed onder de knie te hebben en deze scherp uit te voeren. De schippers ondersteunen, maar het zeilen wordt door de deelnemers uitgevoerd, ook de navigatie is in handen van uw teams. Voor minder zeilfanatieke collega’s geldt dat het meehelpen bij zeilmanoeuvres nooit verplicht is, de bedoeling is dat ieder op zijn of haar eigen manier van het evenement geniet. Een dag wedstrijdzeilen kan er als volgt uitzien:

10.00-10.30 Gezellige ontvangst met koffie, thee en verse appeltaart, de schepen liggen naast elkaar in de sfeervolle Binnenhaven van Monnickendam. Aan boord van ieder schip maken de teams kennis met hun bemanning, hun schip en ze horen het programma voor de dag. Na dit scheepspalaver varen we uit voor het oefenprogramma.
10.30-12.30 Grootzeil en fok hijsen, sturen, bakstagen, schoten en zwaarden bedienen, overstag- en gijpmanoeuvres oefenen, de waterkaart van het Markermeer alvast bestuderen, kortom genoeg voorwerk om honger van te krijgen.
12.30-13.30 Uitgebreide lunch van verse, luxe belegde broodjes aan boord van de schepen in de haven van Volendam of Marken. Als het visseizoen het toestaat, zorgt de wedstrijdorganisatie voor gerookte paling als extraatje.
Aansluitend aan de lunch worden startprocedure, wedstrijdparcours, wedstrijdregels en overige bekend gemaakt.
13.30-16.30 Vertrek uit de haven richting het wedstrijdveld. Er kan één groot parcours gevaren worden, maar twee of meer kleine races geeft extra afwisseling, en er is dan voor meerdere teams kans om een prijs te winnen.
De schepen komen elkaar op de verschillende rakken steeds tegen.
16.30-17.00 Onder het genot van wat borrelhapjes en -dranken zeilen we terug naar Monnickendam, waar de gezamenlijke prijsuitreiking plaats vindt.
Na afloop kunt u aan boord dineren, bijvoorbeeld een gezellige
barbecue. Ook bieden diverse eetgelegenheden in Monnickendam de mogelijkheid om met uw grote groep de dag gezamenlijk af te sluiten. Bijvoorbeeld op een prachtig gelegen terras aan het water. Vraagt u even een overzicht van de mogelijkheden?

De kosten voor het wedstrijdarrangement zijn gebaseerd op de scheepshuurprijzen per schip, plus de kosten voor hapjes en dranken. Een zeilwedstrijd hoeft dus niet duurder te zijn dan een “gewone” zeildag. Neemt u vrijblijvend contact op met Pirka, om de mogelijkheden voor uw groep te overleggen.

PIEPERRACE, JAN HARINGRACE, TJALKENRACE, MUIDER HARDZEILDAGEN, BONTEKOERACE

Individueel of als groep kunt u mee zeilen met jaarlijkse wedstrijden voor historische zeilschepen op het IJsselmeer. Vrouwe Francina en Dankbaarheid zijn snelle en makkelijk te zeilen tjalkjes, de schipper daagt u graag uit om het optimale uit de boot te halen. Wie neemt het roer, wie bedient de schoten, bakstagen en zwaarden, wie houdt het wedstrijdveld in de gaten en bepaalt wanneer we moeten gijpen of overstag gaan? Zeilervaring is mooi meegenomen maar niet verplicht, iedereen is welkom, indien nodig vaart er een extra bemanningslid mee. Informeert u vrijblijvend naar de wedstrijdkalender? Overnachten kan aan boord, of thuis, of de schipper regelt voor u een comfortabel onderkomen dichtbij de haven (hotelletje, B&B).

Link naar video Muider Hardzeildagen 2012 (Hajo Kerkhof):
open film in nieuw window

 

 

 

WEDSTRIJD ZEILEN PLATBODEM - INDIVIDUEEL OF MET GROEP - SPORTIEF BEDRIJFSUITJE