ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

> AVOND zeilen

WEEKEND zeilen

WEDSTRIJD zeilen

AANBIEDINGEN

KIDS en JONGEREN

PRAKTISCHE Informatie

 

Contact met de schipper:
pirka@zeilen-monnickendam.nl
0625 160686

0299 655475

 

 

 

ENGLISH
DEUTSCH

Na het werk met collega's of vrienden aanmonsteren in Monnickendam. Bij rustig weer varen we direct uit en kunt u onderweg eten, bij een sportiever windje nemen we eerst tijd voor de maaltijd, en gaan daarna aan de slag met roer, zeilen, zwaarden en bakstagen. Als de meeste schepen de haven in varen, varen wij juist uit: het IJsselmeer voor ons alleen! Na afloop kunt u eventueel aan boord overnachten, of in een B&B of hotel nabij het schip. Voorbeelden van avond-arrangementen:

AVOND ZEILEN EN DINEREN (4-6 uren)

U huurt het schip voor bijvoorbeeld vier uren, waarbij u zelf de aanvangstijd bepaalt. Van te voren kiest u uit een aantal mogelijke diners, bv Hollands bord friet met saté of vispalet, stamppot, Italiaans buffet, tapas, Thais buffet, Toko, etc. Deze maaltijden worden aan boord gebracht. Ook kunt u kiezen voor een gezellige BBQ of kaasfondue, deze wordt aan boord bereid. Sailing dinner is misschien wel het meest verrassend: we zeilen naar één van de Zuiderzee stadjes, pikken daar de gekozen maaltijden op, en kunnen die aan boord nuttigen. Op de terugweg genieten van ondergaande zon en een kop koffie met schippersbitter?

Het is ook altijd prima wanneer u zelf eten en drinken mee brengt! Groepsleden vinden het misschien leuk om hapjes voor te bereiden, en het scheelt in de kosten. Aan boord kunt u gebruik maken van de keuken, deze heeft alle voorzieningen om voor de hele groep eten of soepen op te warmen, te koken of bakken. Er is een gasfornuis, een koelkast, er zijn borden en bestek, glazen, pannen, schalen, theedoeken etc. Er hoort wel een handafwasje bij, want we hebben geen afwasmachine...

AVOND ZEILTOCHT ZONDER DINER (3 uren)

Van mei tot september kunnen de schepen ook ná etenstijd gehuurd worden! Heerlijk over een uitgestorven IJsselmeer zeilen, de zon zien onder gaan, langs de vuurtoren Paard van Marken en de verlichte havens van Volendam en Marken varen, onder het genot van een schippersborrel, en met een warme deken over de benen? De verhalen en avonturen waarover de schipper u bij nacht en ontij vertelt, zijn allemaal waar gebeurd... Een oer-hollands uitje, voor wie durft te genieten!

Een avondzeiltocht kan eventueel ook individueel geboekt worden vanaf een minimum van 4 personen. Geschikt voor wie niet zomaar in staat is om zelf een hele boot te vullen.

Avond zeilen april 2013 (Wijnand Oussoren):