ZEILEN Monnickendam

DAG zeilen

AVOND zeilen

> WEEKEND zeilen

WEDSTRIJD zeilen

AANBIEDINGEN

KIDS en JONGEREN

PRAKTISCHE Informatie

 

Contact met de schipper:
pirka@zeilen-monnickendam.nl
0625 160686

0299 655475

 

 

 

ENGLISH
DEUTSCH

Een sportief, leerzaam en gezellig weekend zeilen op het IJsselmeer kan beginnen op vrijdag avond of zaterdag ochtend. Samen met de schipper kiest u de route en stuurt u het schip de havens in en uit. Ervaring is niet vereist, meehelpen is niet verplicht, maar u wordt wel vriendelijk uitgedaagd! We bezoeken onderweg verschillende historische haventjes van de voormalige Zuiderzee, om hier te wandelen, te lunchen of te overnachten. Benedendeks hebben Vrouwe Francina en Dankbaarheid een eenvoudig onderkomen. Een week of midweek zeilen is ook prima mogelijk, we kunnen dan de Waddeneilanden bezoeken, en droogvallen op 't Wad!

SPORTIEF WEEKEND ZEILEN MET VRIENDEN OF FAMILIE

Actief zeilen, de schipper geeft waar nodig instructie, maar u vaart met elkaar het schip, beginnend bij het starten van de motor en het manoeuvreren de haven uit, waarbij we ook de vaarboom vaak gebruiken. Omstebeurt aan het roer en zodra het kan: koers kiezen om grootzeil en fok te hijsen. Bij overstag en gijpen moeten zwaarden en bakstagen bediend worden, kortom een leerzaam weekend. Maar ook relaxed, er hoeft niks, wie liever mee zeilt en niet actief aan touwen trekt, ook prima. Graag nodigt de schipper u uit voor bijvoorbeeld een borrel bij tante Marie in Hoorn, een uitsmijter bij Ome Co in Muiden, een visje op "De Dijk" van Volendam, etc. U kiest met elkaar de overnachtingshaven, de ervaren schipper is zeer bekend op Markermeer en IJsselmeer, en zet graag de mogelijkheden voor u op een rij.

WEEKEND ZEILEN MET LUXE OVERNACHTING

Wilt u luxe overnachten, of bestaat uw groep uit meer dan 16 personen? Het is prima mogelijk de zeilboot te huren als bijzonder vervoersmiddel, terwijl u luxe en comfortabel slaapt in een B&B of hotel. Enkhuizen, Hoorn, Muiden, Amsterdam en Volendam zijn in een weekend goed te bereiken. Deze historische havenstadjes hebben diverse sfeervolle groepsaccomodaties, ik overleg graag met u de mogelijkheden. Tijdens het zeilen kunnen de hapjes en dranken verzorgd worden door de bemanning.